Combineer strak met wijd

En andersom natuurlijk!

Ik ga het vandaag hebben over rokken en broeken en wat je daar bij draagt. Ik zag namelijk laatst dit plaatje op de website The Outnet voorbij komen. Peperduur jasje maar wat mij betreft gecombineerd met de verkeerde broek. Zonde.

wijd met wijd is niet mooi

Foto: The outnet.com

Ik zou adviseren om dit jasje met een strakke broek of rok te combineren. Als je zowel wijd van onder als van boven draagt, kan het je vormloos maken. En dat willen we toch niet?

Combineer daarom:

  • een wijdere rok of broek met een aangesloten jasje
  • een wijder jasje of top met een aangesloten rok of broek.

Hier een voorbeeld van een combinatie met een wijde broek:

combineer strak met wijd

Foto: Madeleine fashion

In deze combinatie wordt de taille goed geaccentueerd door een goede snit.  Als je nog een goede taille hebt, en je top is aan de wijde kant, zou je ook kunnen kiezen voor een riem.

Bij wijdere rokken hoort een strakke top. De dame met het vestje heeft het vest heel strategisch dicht geknoopt! Daardoor brengt ze wat diagonale lijnen aan en lijkt ze slanker.

combineer strak met wijd

Kies bij strakke broeken niet voor een loei strak jack tenzij je 40- bent. Het hoeft echt niet zo wijd te zijn als het jasje van de allereerste foto. Als er maar ergens iets van ruimte, losjes vallende stof zit: iets wijder rond de taille, of los rond de heupen. Of probeer eens een langer zwierig colbert.

combineer strak met wijd

Foto: Madeleine fashion

Of kies voor een empire model: strak onder de borsten en daaronder wijd. Fijn als je taille wat dikker is en je slankste deel wat hoger zit!

combineer strak met wijd

Strakke rokken staan heel mooi met wijder vallende, rechte shirts of jasjes. Zo kun je een beetje verbergen dat je taille niet meer is wat ie is geweest…

combineer strak met wijd

Foto: Perfectly Basics/Zadig & Voltaire

En voor zomerse dagen is een luchtige top mooi: liefst in de rok, maar de helft in de rok kan ook.

combineer strak met wijd

Foto: Madeleine fashion

Laat je me weten wat je ervan vindt? En vraag als iets niet duidelijk is! Of vraag informatie over een kledingadvies. Dat kost niks en kan hier!

8 antwoorden
    • Els Jansen zegt:

      Jazeker, Paulien. Wel oppassen dat je je bovenlichaam niet breder maakt. Dus als je een wijdere top draagt, die wel insnoeren om de taille. Het mooist is waarschijnlijk om het wijdere kledingstuk om je heupen te dragen.

Reacties zijn gesloten.