Staat een wit overhemd jou wel?

Of kun je beter een kleurtje dragen?

Kleren maken de man.
Dit gezegde staat nog steeds als een huis. Maar hoe moet dat dan, waar moet je allemaal op letten?

Deze eerste MANNENTIPS gaat over kleur, en is dus ook interessant voor vrouwen. Als je de kleur draagt die bij je past, zie je er sprankelender en aantrekkelijker uit dan in een kleur die niet zo past. Rimpels worden minder diep, wallen minder opvallend en je huid is minder bleek. Kijk maar eens naar Wouter Bos. Hij weet heel goed dat een wit of heel licht overhemd hem minder goed staat dan een gekleurd en hij was dan ook moeilijk te vinden in wit. Maar geloof me, wit flatteert hem niet.

De kleuren die het mooist bij hem passen zijn de gedempte kleuren. Dat zijn kleuren met een grijstint erin.

Hoewel ik het lichtblauwe overhemd (hieronder) niet super bij hem vind staan, is het in combinatie met het donkerblauwe pak veel beter dan een wit overhemd. Dat heeft te maken met het medium contrast tussen hemd en colbert. Een medium contrast past hem beter dan een groot contrast (tweede foto). In een andere blog zal ik meer vertellen over contrasten: Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben?

wit overhemd

Foto: Volkskrant ANP

Nu even verder over kleur. In welke kleur vindt jij dat de man hieronder er beter uitziet?

licht overhemd passend overhemd

(fotocredits:  www.3suisses.be)

Links staat een wat stille teruggetrokken man, met een heel vriendelijke lach. Rechts staat een stoere zelfbewuste jongeman die de hele wereld aan kan. Deze jongeman komt dus sterker over als hij een steviger kleur draagt. De kleur blauw past heel goed bij hem vanwege zijn blauwe ogen.

Hoe kom je er nu achter welke kleur  goed bij jou staat?
Daarvoor is het handig om iets over kleur te weten. De kleuren zijn in te delen in zes groepen:

  • helder (sprekende felle kleuren)
  • gedempt (mat, vergrijsd)
  • warm (met een gele ondertoon)
  • koel (met blauw/roze ondertoon)
  • diep (met veel zwart)
  • licht (met veel wit gemengd)

Meestal zijn er een of twee groepen waarvan een aantal kleuren super bij je huid passen. Een manier om erachter te komen in welke kleuren jij er fantastisch uitziet (en dan bedoel ik: zo fantastisch dat ze zelfs de dag na een feestje zeggen dat je er goed uitziet) is voor de spiegel gaan staan met diverse kledingstukken. In goed daglicht! Begin met een wit shirt en daarna met een gebroken wit shirt. Wit is een koele lichte kleur, gebroken wit is een warme tint. Koele kleuren passen goed bij mensen met een koele huidskleur (blauwig/witte ondertoon) en warme kleuren bij een warme huidskleur (gouden ondertoon).

Loop zo alle kleuren die je hebt eens af. Maak een stapel van de kleuren (kleren) die goed staan, en die minder goed staan. Wellicht kun je aan het eind een patroon in de goede stapel herkennen. Hou die vast voor volgende aankopen. Voor een overzicht van alle kleurgroepen kun je terecht op mijn pinterestborden. Kom je er niet uit en wil je hulp, mail me dan!

En om terug te komen op dat witte overhemd: ik weet zeker dat minstens 50% van de mannen een andere kleur beter staat!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.