Wat voor dessin past bij jouw figuur?

Klein, groot, rond of recht: met een passend dessin kom je krachtiger over.

Herken je dat: je ziet een kledingstuk met een flitsend dessin en je bent verkocht: meenemen!

Toch is het goed om eerst nog even na te denken of het dessin wel bij je past. Want een dessin trekt extra de aandacht, en het is niet fijn als jij niet meer gezien wordt maar wel dat drukke kledingstuk, zoals bij de heer hieronder!

dessin

Foto: opposuits.nl

Dus daarom een paar tips waar je bij aankoop van een kledingstuk met print op moet letten. Let wel: dit geldt voor zowel dames als heren!

  • Grootte van het dessin: die moet passen bij de lichaamsbouw en lengte van de persoon. Grote dessins passen bij grote mensen; kleine dessins bij kleine mensen. Kleine motiefjes kunnen een groot en grof postuur nog groter maken. Grote dessins bij een klein en fijn postuur laten je verdwijnen.
  • Rechte of ronde lijnen in het dessin. Het een of het ander zal beter bij je passen, afhankelijk van je gezichtsvorm en de lijnen in je gezicht. Kijk naar de vorm van de kaak, de mond, de neus, de ogen, wenkbrauwen en rimpels: zijn het voornamelijk ronde vormen of meer rechte? Als je vooral rechte lijnen ziet, zullen rechte lijnen mooier bij jou staan dan ronde. En andersom als je vooral rond oogt. Bij deze dame overheersen de rechte lijnen: van haar wenkbrauwen, neus en kaaklijn. Maar ze heeft ook ronde lijnen: haar ogen en mond. Een gemengd dessin zal haar goed passen.

  • De kleuren in het dessin: het is mooi als de overheersende kleur bij jou past. Daarnaast moet het  contrast in het dessin overeenkomen met het natuurlijke contrast in je gezicht. Hoe groot is het contrast tussen jouw huid, haar en ogen?

Onderstaande jurk vind ik op alle fronten heel goed bij de dame passen: de kleuren zijn optimaal voor haar want ze komen terug in haar gezicht; de ronde lijnen in het dessin komen overeen met haar ronde lichaam, haar golvende haar; de grootte van het patroon is passend en de kleuren en het contrast zijn een herhaling van haar gezicht.

dessin

Foto: Igigi.com

Vind je het moeilijk te zien bij jezelf? Kijk dan eens in je kast. In welke print voel jij je helemaal happy? Heel vaak is dat het soort dessin dat bij jou past.

Succes met je zoektocht en laat eens horen wat het resultaat is!