goede lengte broek

Wil je ook een korte(re) broek aan bij je wandelschoenen?

Als hij maar de goede lengte heeft!

Als het wat warmer is, zie ik ze overal verschijnen: ¾ en 7/8 broeken die wijd en te kort zijn en gedragen worden met wandelschoenen en soms zelfs sokken. En ertussen nog een stuk wit bloot been, al of niet behaard. Meestal zijn de dragers 50+, maar waarom zou je er op welke leeftijd dan ook zo uit willen zien? 

een kortere broek een kortere broek

De outfit van de vrouw vind ik echt verschrikkelijk; de man is cabaretier Jochem Myjer en ik gebruik zijn grappige outfit omdat je hierdoor vast snapt wat ik bedoel. En erg verschrikkelijke foto’s van mannen kon ik niet vinden. Geen wonder, wie wil dat op de foto zetten!

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik me zelf ook wel eens aan bezondigd heb aan een ¾ broek en wandelschoenen. Als ik de foto’s terug zie schaam ik me alsnog. Liep ik daar in modestad Parijs met een kekke ¾ broek van Ann Demeulemeester met wandelschoenen. Zo’n broek staat alleen leuk met  sandaaltjes!

Waarom vind ik deze broeken zo fout? Los van de slechte pasvorm, krijg je door  de blauwe broek en de blauwe schoenen twee contrastlijnen.  Bij elke horizontale contrastlijn in je outfit blijft het oog hangen. Daardoor lijk je korter en dikker. Bovendien maakt de wijde pijp in combinatie met de sportieve schoen de enkel heel dun.

De beige broek van Jochem geeft hem een wat sloom uiterlijk. Gelukkig heeft hij geen sokken aan; vaak hebben mannen met dit soort broeken die wel aan!

Hoe kan het wel? Mijn advies is: als je geen lange broek aan wilt bij je wandelschoenen, kies dan echt voor een korte (halve) en niet voor een 7/8 of capribroek.

Voor de heren:

  • de broek mag net boven of op de knie;
  • kies voor niet al te wijde pijpen, zeker als je dunne benen hebt is dat niet mooi;
  • draag er slippers, sandalen of sneakers bij maar zonder zichtbare sokken.

Voor de dames:

Kies voor een redelijk aansluitende pijp, net op of onder de knie. Het is mooi als de pijp eindigt op het smalste deel van je been, zeker als je stevige benen hebt. Op de foto hieronder zie je dat de broek net in de welving van de knie eindigt.

een kortere broek

Deze lengte is niet zo makkelijk te vinden. De meeste broeken zijn langer. Koop dan een langere en maak hem korter, of laat dat doen. Er is vast een kledingmaker in je buurt die dat voor een zacht prijsje doet.

Je vraagt je misschien af waarom al die broeken in de winkel dan langer zijn? Die staan natuurlijk wel fantastisch bij lange slanke meiden die ze dan combineren met hooggehakte sandalen. Maar ze passen beslist niet bij wandelschoenen.

En als je me een plezier wilt doen, stuur deze Tips dan door naar een drager/draagster van zo’n foute broeklengte!