Welke trui past bij jou?

Draag een trui op 6 februari: dan is het warme-truiendag.

Vrijdag 6 februari is het weer Warme Truiendag. De bedoeling is dat je dan je warme trui aandoet en de verwarming wat lager zet, zodat we met zijn allen een massa energie gaan besparen. Maar wat voor model doe je dan aan; want naast warmte moet ie jou toch ook flatteren!

Een trui met col is prachtig als je een redelijk lange hals hebt, en een niet te grote boezem. In dat laatste geval zal een V hals  mooier staan; en als je dat te koud vindt: doe er dan een T-shirt met iets hogere hals onder. Dit model is heel mooi voor stevige vrouwen: soepel dun breisel, lagere hals en getailleerd! warme trui

De dikte van het breisel is een punt van aandacht. Heel dikke truien staan prachtig bij tengere vrouwen. Bij een maatje meer maken ze al gauw pompeus. Hieronder twee truien van www.virtushop.com: je ziet dezelfde vrouw met links een dikke trui en rechts een dunnere, die bovendien getailleerd is en wat uitwaaiert rond de heupen. Prachtig!  Zeker als ze haar sjaal afdoet, want die doet haar bovenlichaam forser lijken.

warme trui warme trui

Een trui of vest met een A-lijn geeft een slank silhouet zoals de foto toont.

warme trui

Foto: Ravelry.com

Als je een heel grote soepel vallende trui hebt waar je wat vormloos in lijkt, kun je proberen er zelf model in te brengen: door met een grote speld het breisel onder de borst samen te nemen. Natuurlijk kan het ook met een riem, maar een grote decoratieve speld zit comfortabeler.

warme trui

Foto: Etsy/RoseUniqueStyle

Ten slotte: waarmee combineer je de trui? Ik vind het mooi om wijd met strak te combineren. Draag dus een wijd model op een strakke broek of rok (heel spannend!), en een getailleerd korte model op een wijde broek. Alles in één kleur maakt je langer en slanker.