Wat draag ik met de feestdagen

zonder van mijn eigen stijl af te raken?

De meeste Nederlandse vrouwen dragen graag kleding waarmee ze goed kunnen lopen en fietsen, een beetje stoer en heel comfortabel. Feestkleding voldoet meestal niet aan die voorwaarden. En in deze tijd van duurzaamheid wil je je kleding toch liever niet één keer dragen en daarna in de kast laten hangen? Voor die dames heb ik wat tips; voor outfits die comfortabel zijn, een beetje feestelijk en ook prima dagelijks gedragen kunnen worden.

Een broek die niet te strak zit, is altijd lekker. Je gaat ten slotte ook wat eten! Een beetje wijde pijpen en een soepel stofje maken het silhouet net wat vrouwelijker en feestelijker.

wat draag ik met de feestdagen

Foto: samsoe samsoe bijenkorf

Wat je hierbij draagt? Een bijpassende doorschijnende bloes is heel feestelijk. Trek er een hemdje of shirt met lange mouwen onder aan (afhankelijk van hoe kouwelijk je bent) en niet alleen een beha. En combineer met donkere sneakers of veterschoenen, en mooie sieraden. De set is trouwens van Samsøe en Samsøe.

Foto: samsoe samsoe bijenkorf

Als je nog een effen broek hebt liggen met wijde pijpen, vind ik die ook prima geschikt met kerst. Als je hem maar combineert met een top van een goede kwaliteit en iets bijzonders. Hieronder een top met kantpatroon en knoopjes achter.

Foto: another label/bijenkorf

En hieronder een fraaie zijden bloes van Repeat. Draag hem in de broek als je hem combineert met een wijde pijpen-pantalon.

Foto: Repeat/Bijenkorf

Met een strakke broek kun je hem er ook overheen dragen, zoals hieronder, ook met een bloes van Repeat.

Foto: repeat/bijenkorf

De volgende set  is van stretch, en kreukt niet. Dus ook heel fijn voor de vakantiekoffer. Als je niet op pumps wilt lopen, kies je voor instappers of herenschoenen.

Studio Anneloes

Een pak kan ook prima met de feestdagen, en zeker een van fluweel. Als je kiest voor een rustige kleur, kun je hem ook naar je werk aan. Met stoere stappers en een coltrui bv.

Cushnie et Ochs/Net-a-Porter

Of wat dacht je van een jumpsuit? Je hebt hele chique, met decolletés en diepe ruguitsnijdingen. Maar als je voor een decente gaat, kun je er veel plezier van hebben. Met een top eronder, en/of een jack erover, is het exemplaar hieronder zeer draagbaar voor alledag. Zelfs op de fiets.

Foto: hobbs/bijenkorf

En dan hebben we de jurk nog niet gehad. Ik denk dat het model hieronder bijzonder lekker zit, en je kunt er heel veel onder verbergen. En dat is erg fijn in de decembermaand (en alle weken daarna). Combineer hem met een fraaie legging en stoere stappers, houd een kleurig vestje bij de hand en neem straks rustig nog een oliebol.

Foto: sandwich/bijenkorf

Voor de iets conventionelere dames kan ik de volgende set aanbevelen; deze is van Mart Visser maar soortgelijke heb je van meer merken, bv La Dress of Studio Anneloes.

Mart Visser

De meeste kleding is te koop bij de Bijenkorf.

Mocht je er toch niet uitkomen: vraag dan eens advies. Het maakt je leven een stuk eenvoudiger als je alleen nog maar goede stukken in je kast hebt hangen!