Hoeveel volume in kleding kun jij aan?

En op welke plek?

De kleding in de winkels is de laatste tijd vooral recht en wijd, en dat is voor de meeste vrouwen niet erg flatteus. Volume in kleding is leuk als je slank bent, of op lichaamsdelen die wat smaller zijn. Pas dus op als je wat nieuws koopt. En lees eerst deze tips.

Een van de modetrends dit seizoen is de kopmouw en de wijde mouw. Als je bovenlichaam al breed is -qua schouders of borsten- zou ik de kopmouw laten hangen. Maar als je brede heupen hebt, en een smaller bovenlijf, kun je een kopmouw proberen. Je brengt zo namelijk je bovenlichaam in balans met je heupen. En als je smalle heupen hebt zoals deze dame, kunnen deze kopmouwtjes geen kwaad.

Perfectly Basics/Repeat

Bij de volgende dame zie je het effect van wijde mouwen op haar heupen: de aandacht gaat naar de horizontale lijn van shirt op broek, en die wordt door de mouwen verlengd. Daardoor lijken haar heupen breder dan ze zijn.

volume in kleding

Pixabay

Dus als je met je brede heupen wel een wijd mouwtje wil, kies dan voor een sluike stof (die staat niet uit),

PerfectlyBasics/JapanTKY

of een kortere wijde mouw die niet op het breedste deel van je lichaam eindigt.

volume in kleding

PerfectlyBasics/AmeAntwerp

Het volgende jasje is kort, recht en wijd, en ook als je geen maatje 38 hebt kan dit goed staan. Door de wijde zoom lijken de heupen eronder  namelijk smal. Voor bredere heupen kan zo’n jasje beter in de taille eindigen.

volume in kleding

PerfectlyBasics/Drykorn

Als je toch een lekker warm wijd vest wil, kies dan voor een niet al te stijf exemplaar, maar een die je lichaam volgt. En stroop de mouwen op, zodat zichtbaar is dat je slanke armen hebt.

PerfectlyBasics/IRO

Wijde kleding op het onderlichaam is een ander verhaal. Als je van boven breed bent, is het goed om rond je heupen wat volume aan te brengen: een uitlopende rok of een bandplooi zoals hier. Een buikje valt niet meer op door de bandplooi, en de strik van de blouse helpt daar ook bij. De wijde mouwen zijn doorzichtig en in een soortgelijke kleur als de broek, dus geven geen breedte effect.

PerfectlyBasics/Closed/MesDemoiselles

Rechte wijde jurken zijn er ook volop. Als je een taille hebt, snoer die dan in. Je geeft je lichaam dan wat vorm. Hieronder zie je een korte wijde mouw op taillehoogte. Een goede lengte voor brede heupen. Je armen lijken er wel veel dunner door. Dat kan fijn zijn….

volume in kleding

PerfectlyBasics/Pomandere

De dame hieronder heeft strakke mouwen. Zie je dat ze slanker lijkt?

PerfectlyBasics/ShadesAntwerp

Ik hoop dat je nu beter weet waar je wel wat volume in kleding kunt hebben! En anders vraag je het me! In en om Utrecht geef ik nog steeds persoonlijke adviezen.

2 antwoorden
  1. kiki zegt:

    Hallo Els, een fijne en mooie reportage met bijna wiskundige adviezen. Ik ga er eens goed voor zitten, want belangrijk met maat 42. Dank! Groet kiki

Reacties zijn gesloten.