Strepen en hun effect

Soms verlengend, soms verbredend

Ik kreeg een vraag van Anneke: “Ik ben gek op strepen en stippen. Maar welke strepen kun je beter hebben als je een iets te zwaar buikje hebt. Mijn nichtje en ik noemen dit het ‘moedervel’. Dan snap je wel wat wij bedoelen…”.

Nou Anneke, ik had nog nooit gehoord van ‘moedervel’, maar ga ervan uit dat je een buikje hebt. En ik snap dat je die niet in de schijnwerpers wilt zetten. Dus deze keer vertel ik je van alles over strepen en hun effect.

Om te beginnen geldt voor strepen hetzelfde als voor elk dessin: ze trekken de aandacht, net zoals felle kleuren.

strepen

Foto: Bijenkorf/Scotch & Soda

Je oog kijkt eerder naar de strepen dan naar de broek. Dus kun je dessins het beste dragen op plekken waar je die aandacht wilt hebben: bij voorbeeld op je bovenlijf als je een dikke buik hebt.

Horizontale strepen

Horizontale lijnen maken je in principe korter en dikker. Dat komt doordat je oog op een streep blijft hangen. Kijk maar eens naar de volgende strepen: de onderlinge afstand is groot waardoor je oog niet verder scrolt.

strepen

Foto: Bijenkorf/Ted Baker

Maar een heleboel smalle horizontale lijnen kunnen je er slanker uit laten zien. Je oog blijft nergens hangen maar gaat gewoon het laddertje op of af.  De streepjes leiden je oog als het ware af van je rondingen.

strepen

Foto: Bijenkorf/Saint James

Verticale strepen

Eén verticale lijn maakt altijd slanker. Twee of meer verticale lijnen die ver uit elkaar liggen, of brede verticale lijnen, maken je echter breder. Zoals de volgende jurk.

Bijenkorf/Xandres

Als je wat ronde lijnen in je lichaam hebt, zoals volle borsten of een buikje, is het mooi als de kleding niet te strak zit zodat de lijnen recht naar beneden blijven lopen. Tenzij je je rondingen wilt benadrukken natuurlijk!

Diagonale strepen

Diagonale lijnen kunnen een prachtig slankmakend effect hebben als ze maar schuin genoeg naar beneden lopen.

strepen

Foto: Bijenkorf/Weekend Max Mara

strepen

Foto: Bijenkorf/Karen Millen

De volgende jurk is mooi om je slanke taille te benadrukken: een buikje zal minder opvallen doordat de bovenste lijnen naar 1 punt in het middel wijzen.

strepen

Foto: Bijenkorf/Mango

Tot slot nog een  jurk met een doordachte streepverwerking: als de strepen alle kanten opgaan, valt je omvang minder op.

strepen

Foto: Bijenkorf/Maje

 

Tot slot hoop ik dat ik je hiermee weer een stukje wijzer hebt gemaakt op het gebied van strepen, en dat het je helpt jezelf er mooi uit te laten zien.

Laat je me hieronder weten wat je ervan vindt?

6 antwoorden

Reacties zijn gesloten.