Er stoer en vrouwelijk uitzien?

Durf te combineren!

Hoe maak je een combinatie die stoer en vrouwelijk is? Het maken van leuke kledingcombinaties is niet iedereen gegeven, en daarom hangen er in veel kledingkasten dingen die zelden het daglicht te zien krijgen. Of maar heel kort: aan en weer uit. Waarom dat kledingstuk een soort weeskind is, kan vele oorzaken hebben: niet jouw stijl, niet je kleur, niet de juiste vorm. Ik kom graag een keer langs om dat met jou samen uit te zoeken!

Maar misschien kan ik je helpen met een paar weeskinderen. Ik ga je namelijk vertellen hoe je combinaties maakt waarin je er stoer en vrouwelijk uitziet. Bijna elke vrouw heeft wel supervrouwelijke jurken en blouses in de kast hangen. Leuk, maar de meeste vrouwen die ik ken, willen laten zien dat ze vrouw èn stoer zijn. En daar ga ik je nu wat voorbeelden van laten zien.

Een kort jack is een fantastisch accessoire: het maakt je outfit in een klap stoer. Zelfs een wijde rok met hoge hakken. Kijk eens naar deze outfit: de rok is redelijk zoet, maar dat wordt minder door de combinatie met jack en laarzen. Zie je hoe mooi de laarzen bij haar benen passen? Geen contrastlijn!

stoer en vrouwelijk

Perfectly Basics/Iro

Een donker leren jack heeft  altijd een stoerder effect dan een lichte kleur. De zomerse slippers kunnen desgewenst vervangen worden door sneakers.

stoer en vrouwelijk

Perfectly Basics/Repeat/Mes demoiselles

Een kort jack doet het ook altijd goed bij een broek met wijdere pijpen. Door de bewegende stof staat een wijde broek vrouwelijker dan een strakke broek. Ze zitten heerlijk, en hebben echt geen hakken nodig!

Perfectly Basics/Iro/Resort Finest

Hieronder een minder flamboyante broek, wel met wijde pijpen, met een kort jasje en stoere sneakers. Een zakelijke outfit met voldoende vrouwelijke en stoere elementen.

Perfectly Basics/Filippa K

Hier nog een casual combinatie: een lekkere broek voor warme dagen en een spijkerjack. Die jackjes blijven leuk!

Perfectly Basics/by-bar/La Salle

En dan de strakkere broeken. Die kunnen vaak wel wat vrouwelijkheid gebruiken. Ik denk dan vooral aan een combinatie met iets zwierigs: een langere soepel vallende tuniek, lang jasje of een jurk!

stoer en vrouwelijk

Perfectly Basics/Mes Demoiselles

Een iets minder lang kledingstuk kan natuurlijk ook. Hier een opvallende broek met lang vest.

Perfectly Basics/Kyra & Co

Een flared broek is erg mooi met een fraaie blouse. En met sneakers eronder kun je zo nodig een sprintje trekken.

stoer en vrouwelijk

Perfectly Basics/Zadig&Voltaire

Is het je opgevallen dat alle combinaties uit een wijd en een strak kledingstuk bestaan? Meer daarover kun je lezen in deze blog.

Misschien heb je nu even extra tijd om de weeskinderen in je kast op te snorren. Ga eens kijken of je toch een leuke combi kunt maken. Laat je weten wat je aan mijn tips hebt gehad?