sneakers

Sneakers, kun je nog zonder?

Kies wel de juiste kleur!

Een hele tijd geleden vroeg iemand me om eens over sneakers te schrijven; want: kunnen ze wel naar je werk? En hoe dan? Inmiddels zijn de sneakers aan een gestage opmars bezig en al behoorlijk salonfähig.  Soms zijn ze zo fraai dat ik ze niet meer onder de sneakers zou rubriceren. Deze van Acne Studios zijn van lamsleer en behoorlijk prijzig. Maar ook mooi!

sneakers

Foto: Acne Studios

Nu de sneakers niet meer van het toneel lijken te gaan verdwijnen, geef ik je 5 tips. Als je die volgt, kun je er bij de meeste bedrijven best mee voor de dag komen!

Tip 1

Kies sneakers in dezelfde kleur als je broek.

sneakers

Foto: Bijenkorf/Philippe

Als je kiest voor schoenen in een contrasterende kleur ten opzichte van je broek, creëer je een contrastlijn. Daardoor lijk je zo’n 10 cm korter. Leuk als je lang en slank bent, maar dat geldt niet voor de meeste vrouwen.

Tip 2

Kies sneakers, als je een rok draagt,  in de kleur van je benen .

Waarom? Het gaat weer over die contrastlijn. Beige of pastel sneakers staan mooier bij lichte benen dan witte; met bruine benen kun je meer kleuren hebben zoals bv rood.

Tip 3

Pas op met wilde prints en contrasten in de schoen.

Dessins, felle kleuren en contrasten trekken de aandacht. Dat is heel fijn als je daar bewust van gebruik maakt, bij voorbeeld om de aandacht af te leiden van je minder mooie onderdelen. Maar je wilt toch niet dat ze alleen naar je schoenen kijken als je binnenkomt?

Tip 4

Zolen en veters in dezelfde kleur als de schoen.

Helaas zie je veel sneakers met witte zolen. Als je de eerste drie tips hebt gelezen, snap je dat kleurrijke schoenen met witte zolen niet mijn voorkeur hebben. Die zolen trekken namelijk onmiddellijk de aandacht. Gelukkig hebben de duurdere merken wel al veel identiek gekleurde zolen. Kies die!

sneakers

Foto: Bijenkorf/Ganni

Veters kun je natuurlijk zelf vervangen door een identieke kleur.

Tip 5

Draag geen kolossale sneakers aan slanke benen.

Het formaat schoen moet in overeenstemming zijn met het formaat van je enkel en kuit. Pas dus op als je slanke enkels hebt zoals deze dame en kies een wat fijner model.

En nu op zoek naar sneakers? Als je een mooi paar hebt, post ze dan op mijn facebookpagina!

Als je nog vragen hebt, beantwoord ik ze graag. En als je veel vragen hebt, vraag je toch een keer een kledingadvies. Daar krijg je gegarandeerd geen spijt van!