Slanker door a-symmetrische kleding

A-symmetrische kleding niet alleen voor

a-symmetrische mensen

Bij a-symmetrische mensen past a-symmetrische kleding. Het is net als met ronde en rechte lijnen: je ziet er mooi uit als je herhaalt wat er in je gezicht en lichaam is. Maar  a-symmetrische kleding kan symmetrische mensen ook flatteren. Die kan je namelijk slanker doen lijken!

Heb jij een symmetrisch of een a-symmetrisch gezicht? Het is bij voorbeeld a-symmetrisch als één oog groter is dan het andere. Of omdat de ene wenkbrauw hoger zit dan de andere. Of omdat je neus scheef staat, zoals bij mij. Ik begrijp nu waarom ik zo gek ben op bikerjacks. Die passen bij mijn a-symmetrie.

a-symmetrische kleding

Foto: My theresa/Rick Owens

Maar a-symmetrische kleding kan er ook uitermate goed uitzien bij (op het oog) symmetrische mensen. De diagonale lijnen van die kleding delen het betreffende lichaamsdeel namelijk in twee en daardoor lijk je daar slanker.

Met een kort bikerjack, tot op de heupen, kan je er dus slanker uitzien. Als het mooi gesneden is, geeft het  je outfit bovendien net wat meer allure, en een stoere uitstraling.

a-symmetrische kleding

Foto: Bijenkorf/Reiss

Hoe schuiner, de rits, hoe beter. En liefst met een tweezijdige rits zodat die aan de onderzijde een stukje open kan. Een rits in een afwijkende kleur maakt de diagonaal duidelijker.

Heb jij al een a-symmetrische overslagjurk? Zo’n jurk is vooral heel mooi als je flinke borsten hebt: de V-hals voorkomt dat je borsten als één geheel worden gezien. Vrouwen met kleine borsten zullen er platter in lijken (zoals je ziet bij de dame hieronder), dus die raad ik dit model niet aan. En als je kiest voor een model met een gerende rok, kun je er heel goed heupen en dijen in verbergen.

a-symmetrische kleding

Foto: My Theresa/Valentino

Hier nog een fraai exemplaar, minder romantisch, eerder flamboyant door de lijnen. En slank makend door de diagonale en verticale lijnen in stof en patroon.

a-symmetrische kleding

Foto: My Theresa/Jonathan Simkhai

Rokken met een a-symmetrische zoom zijn eveneens het vermelden waard. Ze laten je benen namelijk langer en dus slanker lijken.

a-symmetrische kleding

Foto: Bijenkorf/Hugo Boss

Je lijkt nog langer als je de rok combineert met laarzen. Dan mis je immers de horizontale contrastlijn tussen schoen en been.

a-symmetrische kleding

Foto: My Theresa/Tibi

Het model van de rok kan natuurlijk ook a-symmetrisch zijn. Het model hieronder doet de heupen smaller lijken. Het heeft geen tailleband, waardoor het bovenlichaam optisch langer wordt.

a-symmetrische kleding

Foto: Bijenkorf/Reiss

Een makkelijke slankmaker is om je top  a-symmetrisch te dragen: bij voorbeeld door één slip in je broek te stoppen en de andere er uit te laten hangen. Je voorkomt zo een horizontale lijn en maakt een diagonale.

Datzelfde doe je als je een top met een boothals off-shoulder draagt. Als je het te bloot vindt, of te koud, draag je er een hemdje onder.

a-symmetrische kleding

Foto: Bijenkorf/Reiss

Kleding kun je ook met een sjaal a-symmetrisch maken. Een sjaal vind ik a-symmetrisch mooier, iets spannender, dan als hij precies in het midden hangt. Doordat hij je lichaam in twee deelt, lijk je smaller.

Foto: My Theresa/Alexander McQueen

Meer lezen over slankmakende modellen?

Er slank uitzien door een dessin?

Een model broek dat je slanker maakt

Lijk slanker met een lange jas

Welke jurk kies ik met mijn buikje?