Schouders breder dan je heupen?

7 tips om er fantastisch uit te zien!

Sommige mannen werken zich ervoor in het zweet in de sportschool, en sommige vrouwen hebben ze van nature: brede schouders! En dan bedoel ik: schouders die breder zijn dan de heupen. Dat kan gepaard gaan met grote borsten, of met kleinere, maar in beide gevallen heb je waarschijnlijk lange benen. En daarmee genoeg ingrediënten om er fantastisch uit te zien!

Brede schouders en smalle heupen betekent dat je boven een grotere maat hebt dan beneden, en dat bv een geheel strakke jurk niet op alle plekken even mooi zal zitten.

Als je schouders breder zijn dan je heupen, zijn er twee dingen die je in het oog moet houden: je schouders kun je smaller laten lijken en je heupen kun je breder laten lijken. Hoe doe je dat.

Tip 1

Schouder in stukken delen. Dat doe je door (brede) verticale lijnen over je schouder te laten lopen. Dat kan bv met slank gesneden schouderlijnen, brede schouderbanden en haltertops als je niet al te grote borsten hebt. Je deelt je schouder hierdoor op in delen. Draag geen spaghettibandjes!

brede schouders

Foto: pixabay/Claudio Scott

Als je stevige borsten hebt, kun je beter voor V-halzen kiezen (eventueel met een kleurrijk topje eronder, om de aandacht van je schouders weg te leiden). Raglanmouwen versmallen de schouders eveneens.

brede schouders

Tip 2

Draag jasjes die minimaal op de heup vallen, langer mag ook. Ze moeten getailleerd zijn om te voorkomen dat je lijf massief lijkt. Mooi is als het jasje iets uitloopt zodat de heupen breder lijken. Zo maak je een zandloperfiguur!

 

brede schouders

Foto: Perfectly Basics/Drykorn

Rechte jasjes van soepele stof met een strik ceintuur zullen jou ook fantastisch staan!

brede schouders

Foto: Perfectly basics/Filippa K

Tip 3

Kies voor een enkele rij knopen of kleine overslag. Paspels op de naden of biezen langs de rand dragen bij aan een opdeling van de schouders.

brede schouders

Tip 4

Draag jurken die om je bovenlijf aansluiten. Rechte jurken maken je vormloos. Vermijd boothalzen omdat die je schouders breder doen lijken.  Zorg voor opdeling van de schouders, laat je taille zien en kies voor een gerende rok.

brede schouders

Foto: Perfectly Basics/American Vintage

Tip 5

Qua kleur kun je beter aan de bovenzijde de donkerder kleuren dragen en onder de opvallendere kleuren. Zo gaat de aandacht naar je slanke deel.

brede schouders

Foto: Perfectly Basics/Belluna/Vanessa Bruno

Onder een donkerder jasje of vest kan wel een top met dessin of meer kleur: dat leidt het oog af van brede schouders en maakt je uitstraling wat zachter.

Tip 6

Met je slanke heupen kun je goed rechte slank gesneden broeken dragen. Maar ook leuk zijn broeken die op heuphoogte je heupen lijken te verbreden, zoals wijde broeken met bandplooi. Dat brengt de onderzijde in balans met de schouders. De stof mag stevig zijn voor meer volume.

brede schouders

Foto: Perfectly Basics/Extreme Cashmere

Combineer je skinny broeken met langere zwierige tops en jasjes om je vrouwelijkheid te benadrukken.

Tip 7

Ga liever voor gerende rokken dan voor strakke. Wijdere rokken brengen je heupen namelijk in balans met je schouders. Maar rokken met zakken of grote plooien zijn ook prima!

brede schouders

Foto: Perfectly Basics/Boss

De rok moet niet te lang, want we willen je benen zien! En kies voor rokken met een dessin of een felle kleur.

Ten slotte: je kunt je heupen op vele manieren breder laten lijken (en je taille slanker). Denk ook eens aan wijd uitlopende mantels, strak in de taille, met één knoop. Of aan jasjes met een schootje.

brede schouders

Foto: Madeleine fashion

Succes, en laat het me weten als je nog vragen hebt!

Als je geen brede schouders heb maar brede heupen, lees dan deze blog:

Brede heupen, smal van boven

 

5 antwoorden
 1. Sandra zegt:

  Dag Els,

  Ik lees altijd met plezier je stukjes en vind altijd wel een nuttige tip voor mezelf of anderen.
  Dank!

  Zou je een keer willen schrijven over het dragen van een tuniek?
  Hartelijke groet Sandra

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.