Past een 7/8ste broek bij jou?

Of is 3/4 toch beter?

Let in ieder geval op de volgende punten!

Plotseling zie ik overal 7/8ste broeken. Ik heb er eerder over geschreven omdat ik het een lastige en vaak niet zo flatteuze lengte vind. Maar nu je ze steeds meer ziet, ga ik er een beetje aan wennen. En het hangt natuurlijk af van wie hem draagt, en waarmee. Daarom geef ik je wat tips, want wie weet ga je er ook voor vallen als het warmer wordt.

De broek hieronder bedoel ik als ik het heb over onflatteuze combinaties. Een stuk blote enkel en dan van die zwarte instappers. Alle aandacht gaat naar die stappers door het grote contrast.

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Marc O’Polo

De volgende outfit is veel beter: lichte zomerse espadrilles. Geen echte contrastlijnen: prima!

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Weekend MaxMara

En als je stevige kuiten hebt, is deze broeklengte goed voor je. Want je wilt immers geen contrastlijn op het dikste deel van je onderbeen.

Aan de andere kant: je benen lijken slanker als de pijpen wijder zijn. Je zou dus een wijdere pijp kunnen proberen:

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Sandro

Als je heel lang bent, zijn die twee contrastlijnen op je benen (zoom broek en schoen) geen probleem. Maar als je liever langer wilt lijken, adviseer ik altijd huidkleurige schoenen. De volgende broek is ook wat korter, waardoor je meer been ziet en langer lijkt.

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Benetton

De volgende combinatie is uitermate geschikt voor korte vrouwen. Het decolleté van de schoen werkt extra verlengend. En de combinatie van pak en pump is ook zakelijk  te dragen.

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Hugo Boss

De volgende outfit is best chique door de glanzende stof en eenvoudige coltrui, maar de sneakers eronder geven er een stoere draai aan. Als je smalle enkels hebt, kun je beter een iets kortere broek kiezen.

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/SamsoeSamsoe

Deze lengte dus. Maar met de vele contrastlijnen is deze combinatie vooral voor lange vrouwen geschikt.

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Ted Baker

Lange vrouwen kunnen ook prima een extra contrastlijn (= enkelbandje) aanbrengen.

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Taifun

En bekijk de boven vertoonde foto’s nog even op de erbij gedragen top: altijd kort. Het is immers mooier als top en broek niet even lang zijn. Lees daarvoor nog eens Goede lengte van je top.

En ten slotte: een overall is ook helemaal hip en dan hoef je je hoofd niet te breken over de combinatie!

7/8ste broek

Foto: Bijenkorf/Norr