Ook toe aan wat kleurige kleding?

Tips voor een vrolijke lente

Kleurige kleding kan zomaar een glimlach op het gezicht van een ander toveren. Kleuren maken emoties los, en kunnen je humeur beïnvloeden; dus waarom maken we daar niet vaker gebruik van? Het is toch heerlijk om iemands gezicht te zien oplichten alleen door het zien van je outfit?

Zeker in somberder tijden heeft een mens af en toe behoefte aan vrolijkheid. Trendwatcher Christine Boland voorspelt dat we na de pandemie ons weer ouderwets gaan optutten voor feestjes, met hoge hakken en al; een soort roaring twenties. In een nieuwe eeuw.

Naar verwachting gaat dit allemaal pas in ’22 gebeuren. Maar gelukkig hoef je niet te wachten met jezelf af en toe vrolijk uit te dossen! Ook voor komende zomer zijn door Pantone fraaie kleuren voorspeld!

 

Het zijn vrolijk stemmende kleuren, niet al te knallend, alle gebaseerd op de natuur; ik hoop dat de inkopers er ook blij van werden veel kleurige kleding hebben ingeslagen!

Ik laat je kleding in  de nieuwe kleuren zien om je te inspireren.

Goudgeel is een warme tint, en wordt hier gecombineerd met een licht warm roze vest en een broek met warme tinten. Door alleen warme tinten te combineren en je te beperken tot maximaal drie kleuren is de outfit harmonisch.

Caroline Biss

 

Hemelsblauw is een gedempt koele kleur, met een zachte betrouwbare uitstraling. Gecombineerd met de wijde broek is dit een outfit voor vele gelegenheden, afhankelijk van de schoenen eronder en het jasje erbij: vrouwelijk stoer met een jack, chiquer met een stevig colbert. Door alleen voor blauw te kiezen is het een rustige outfit. Maar dit lichte blauw past bij vele kleuren.

kleurige kleding

Caroline Biss/Prada

Roestbruin lijkt in combinatie met het lichte jack zachter te worden, terwijl de kleur samen met blauw een opvallende combi vormt. Je kunt er dus vele kanten mee op.

Perfectly Basics/Rag & Bone/Filippa K/Marc Cain

 

Verlicht geel is een in het oog springende kleur dus pas op met te grote vlakken. Een vest in een gedempte tint maakt het geel rustiger; in combinatie met een donkere jeans en hetzelfde vest is de uitstraling wat steviger.

kleurige kleding

Perfectly Basics/Kyra & Ko/by-bar

Helder blauw is een stevige kleur die in combinatie met de jeanskleur wat afzwakt. De kleur zal er feller en opvallender uitzien in combinatie met wit of zwart. Samen met het inktgrijze colbert levert het een gedistingeerde look op.

kleurige kleding

Perfectly Basics/Equipment/Zadig & Voltaire

Gedempt licht groen is een pasteltint. Een combinatie met zwart kan altijd, maar kijk eens naar een combi met het heldere blauw of  koraal!

kleurige kleding

Perfectly Basics/JapanTKY/No Man’s land

Koraal is hier gecombineerd met een zwarte broek met een koraal streep. Een prachtige combinatie voor donkerharigen, aangezien de haarkleur herhaald wordt in de broek. Als je lichtblond bent, kun je beter kiezen voor een geringer contrast. Combineer dan bij voorbeeld met lichtblauw of roomwit.

kleurige kleding

Perfectly Basics/SibinLinnebjerg/Repeat

Mintgroen is een lichtkoele kleur, en harmonieert hier met het jeansblauw. Dat verzacht het groen, terwijl het mint in combinatie met een zwarte broek helderder oogt.

Bijenkorf/Whistles/L.K.Bennett

Amethist is ook een pastelkleur; samen met grijs is het een opvallende maar niet-schreeuwerige combinatie. In een combi met framboos gaat het knallen.

Framboos is net als het mintgroen een in het oog springende kleur. In combinatie met de camelkleur wordt de kleur chique. Met zwart of wit kun je knallen.

Bijenkorf/Comma

Hieronder heb ik de nieuwe kleuren nogmaals voor je, met -ter lering ende vermaeck- een andere achtergrondkleur. Je ziet hier wat de combinatie met een andere kleur doet: zo wordt het goudgeel in de hoek linksboven opvallender in combinatie met zwart, terwijl het roestbruin midden boven juist met beige opvallender wordt.

Op de onderste rij staan de neutrale kleuren voor 2021.

Dus heb je nog een kledingstuk dat je nooit draagt omdat de kleur je niet aanstaat? Kijk eens of je het met een andere kleur wel naar je zin kunt maken!

Zou je ook meer kleur willen dragen maar weet je niet wat bij je past? Of lukt het maken van combinaties niet goed? Maak dan een afspraak voor een kledingadvies. Dan bekijken we de kleding uit je kledingkast, speur ik naar spannende combinaties en maak een persoonlijke kleurenkaart voor je. En het mooie is: al die kleuren uit je persoonlijke kleurenkaart zijn onderling te combineren. Dus na een kleuradvies weet je gelijk hoe je fraaie kleurcombinaties kunt maken.

Meer lezen over kleurige kleding?

De mooiste diepe kleur voor jouw LBD (little black dress)?

Ontdek jouw mooiste kleur

Kleding in één kleur maakt je slanker