mooi vest

Lekker warm en mooi vest?

En liefst een die bij je past!

Marieke mailde mij laatst over haar worsteling nu het weer kouder wordt:

Hoe maak je een combinatie van dagelijkse kleding zodat je er hip en verzorgd uitziet, zonder direct te zakelijk te worden? Ik doe vaak een spijkerbroek aan met een blouse of shirt. Maar nu de dagen weer wat kouder worden, komt daar een laagje bij. Ik voel me lekker in een colbert maar dat wordt heel snel zakelijk, niet echt handig met kinderen. Een vest lijkt dan de oplossing, maar wordt snel te ‘lobbig’.

Een duidelijke vraag, Marieke. En heel herkenbaar, want als ik thuis zit te werken, is een colbert ook niet mijn favoriet. Dus dit was een goede aanleiding om eens te kijken hoe je jezelf warm houdt en er toch goed uitziet.

Vesten van wat dikkere wol en een wijd model kunnen heel leuk staan bij sommige tengere of kleine vrouwen, maar de meesten flatteert het model niet. Dan heb ik het over dit soort vesten:

Perfectly Basics

Veel fraaier zijn de wollen vesten met wat model erin: licht getailleerd, of in ieder geval redelijk aansluitend aan het lichaam. Soms zijn ze voorzien van een sluiting zodat je je taille kunt markeren.

Perfectly Basics

En als je hem open laat, dan geeft dat een prachtig lengte-effect.

Perfectly Basics

Zo’n lang vest staat prima op broeken met slanke pijpen, maar combineer ze ook eens met een broek met wijde pijpen. Dat maakt een zwierige vrouwelijke look. Eronder hakken, of kies voor platte schoenen: daarmee zie je er stoerder uit.

Perfectly Basics

Of combineer het vest met een jurk of rok, en een maillot in dezelfde kleur.

Perfectly Basics

Een alternatief voor het lange gebreide vest is het korte vest. Het grijze vest heeft een mooie diepe V-hals en is daardoor heel geschikt voor rondborstige vrouwen.

mooi vest

Perfectly Basics

Het gele blijft open zodat het niet massief oogt, en je de (vermoedelijke) taille eronder kunt zien.

Perfectly Basics

Je ziet ook steeds meer blazers van stretch materiaal. De blazer heeft dan het draagcomfort van een vest (door de stretch) maar doordat er meer model in zit, staat het eleganter. Het eerste voorbeeld is een blazer van bouclé, half gevoerd en voorzien van schoudervullingen. Met een stoere rits. En alleen al door de bredere schouders gaat de taille wat slanker lijken!

mooi vest

Perfectly Basics

Het tweede voorbeeld heeft wat meer vorm van zichzelf, lijkt een dikker breisel, en is door de hoge sluiting met col alleen geschikt voor vrouwen met kleine borsten.

mooi vest

Sarah Pacini

En zie je dat korte vesten minder gauw plomp maken?

Wat heel belangrijk is bij de keuze van een vest, is de dikte van de wol en de stijfheid van het breisel. Grote, rondere dames kunnen beter geen stijve stoffen of breisels dragen; voor hen zijn dunne breisels die mooi over de rondingen vallen, beter. Slanke vrouwen met een recht postuur zijn wel gebaat bij stevige stoffen en breisels. Het volgende vest is uitermate soepel en dus geschikt voor grotere dames .

mooi vest

Perfectly Basics

Het volgende korte vest is alleen geschikt voor kleinborstige vrouwen door de stijfheid, dikte en vanwege de hoge en dubbele sluiting. Het is leuk gecombineerd met een langer shirt eronder.

Perfectly Basics

En dan zijn er nog de mouwloze vesten: niet zo warm, maar ze zijn leuk te combineren. Met een broek en shirt in één kleur en een afwijkend kleur vest eroverheen zie je er slanker uit door de lijn middenvoor en de lijn van de armsgaten.

Perfectly Basics

Overigens kun je natuurlijk ook gewoon een lekkere trui aantrekken in plaats van een vest. Als je die combineert met een rok, kun je bijna overal voor de dag komen. Het mooist is als de trui wat korter is dan de rok lang, of andersom, dus geen gelijke delen; dat maakt de outfit iets spannender.

Perfectly Basics

Op het korte blauwe vest met col na is alle getoonde kleding van www.perfectlybasics.nl.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Laat je het me weten?

Misschien wil je de volgende tips nog eens lezen?

Past de stof bij jou?

Goede lengte van je top

 

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.