Een knoopjurk als lange jas

Veel voordeliger en iets sportiever!

Lange jassen zijn in. En knoopjurken ook. Dus waarom geen knoopjurk als lange jas dragen? Nu ben ik een fan van lange jassen en vesten, dus wellicht denk je wel: heb je haar weer. En ja, ik blijf die dracht onder de aandacht brengen: omdat je er slanker in lijkt, en omdat je door laagjes te dragen, eventuele bobbels in je lijf niet ziet. Dus het is voor je bestwil.

Nog even in de herhaling: kijk eens wat een mooie verticale lijnen zo’n jas maakt. Iedereen lijkt er slanker in (ja, zij heeft dat niet nodig).

knoopjurk als lange jas

Foto: Perfectly Basics/Forte forte

Leuk over een broek, maar zeker ook over een rok van dezelfde lengte of iets korter.

Maar ja, de mooie jassen zijn vaak duur. En als het mooi weer is, al gauw te warm. Dus waarom niet kiezen voor een jurk met knoopsluiting? En het leuke is, dat die jurken momenteel in de mode zijn. Ze heten blousejurken. En waarom zou je zo’n jurk niet (ook) gebruiken als jas? Hieronder een van Ted Baker. Staat super op blauwe of zwarte jeans! Maar je kunt hem natuurlijk ook zo dragen.

knoopjurk als lange jas

Foto: Bijenkorf/Ted Baker

Hier nog zo’n heerlijke zomerse knoopjurk: leuk om achter je aan te laten zwieren als je door de gangen snelt!

knoopjurk als lange jas

Foto: Bijenkorf/Marina Rinaldi

Doe wel je broekspijpen naar beneden want samen met de schoenen zijn het wel erg veel contrastlijnen!

De volgende jurk is door de kraag en rechte belijning erg geschikt om open als jas te dragen.

knoopjurk als lange jas

Foto: Bijenkorf/Mint Velvet

Hier nog zo’n stoere van Hugo Boss, met een ruim ingezette mouw voor veel bewegingsvrijheid.

knoopjurk als lange jas

Foto: Bijenkorf/Hugo Boss

De volgende vind ik als jurk erg druk ; open gedragen met een rode top en broek eronder lijkt hij me heel bijzonder en zal hij ervoor zorgen dat de mensen zich nog even naar je omdraaien.

knoopjurk als lange jas

Foto: Bijenkorf/Phase eight

De volgende is een stuk korter en daarmee geschikter voor minder lange mensen. De streepjes zijn aan de brede kant waardoor deze print niet zo geschikt is voor grotere maten. Die kunnen beter voor smalle strepen kiezen! De horizontale lijn op de schouder verbreedt zodat hij smalle schouders een boost geeft.

knoopjurk als lange jas

Foto: Bijenkorf/Sandro

Dan nog een tip voor vrouwen met smalle of afhangende schouders: colberts zijn meestal van steviger stof en voorzien van schoudervullingen, en dat kunnen deze dames goed gebruiken. Kijk dus goed of een jurk het gewenste effect heeft op je schouder. Lees anders deze blog nog eens:

Brede heupen, smal van boven