De kleur van 2022 is very peri

Dus ga je dit jaar paars tegenkomen!

Misschien heb je het al ergens gelezen, maar de kleur van 2022 is very peri. Zo heeft Pantone bepaald. Het is een paarse tint met wat rood erin, en ontleent de naam peri aan het plantje periwinkle. In het nederlands heet die de maagdenpalm. Ik heb hem in mijn tuin: een mooie bodembedekker voor de schaduw.

Pantone Very Peri

Pantone omschrijft de kleur als een symbool van de tijdsgeest en de transitie die men massaal doormaakt. “Terwijl we in een wereld van ongeziene verandering leven, brengt de selectie van Very Peri een nieuw perspectief van de vertrouwde en geliefde blauw-familie, met alle kwaliteiten van blauw, maar door de violet rode ondertoon laat Very peri een vrolijke houding en dynamische aanwezigheid zien die moedige creativiteit en fantastierijke expressie aanmoedigen,” aldus Leatrice Eiseman, uitvoerend directie bij Pantone. Dat je het maar weet.

Blauw is een overwegend koele kleur, hoewel er hier iets rood in zit. Ik vind hem dicht tegen lavendel aan zitten, en daarmee kan de kleur heel mooi zijn voor gedempte kleurtypes. In de winkels zullen we vast vele tinten paars zien, zodat er voor elk wat wils is.

De trui hieronder komt er qua kleur dicht bij in de buurt. Maar deze tint is mijns inziens het mooist bij de koele huidtypes.

very peri

PerfectlyBasics.nl/Extreme cashmere

Vervolgens een hele lichte tint, gedempt koel, mooi voor blondines:

very peri

PerfectlyBasics.nl/Sibin Linnebjerg

En hier een wat warmere.

very peri

PerfectlyBasics.nl/IRO

Weet je niet of je tot de koele of warme huidtypes behoort? Lees dan Goud of zilver: wat past bij jou? 

Of vraag eens een kleding- en kleuradvies!