Kleding in één kleur maakt je slanker

En hoeft echt niet saai te zijn!

Je hebt vast weleens kleding in één kleur gedragen. Bij voorbeeld een jeans met een blauwe trui. Maar was je je ervan bewust dat je daardoor slanker lijkt? Kijk eens naar het verschil tussen deze outfit

kleding in één kleur

Foto: PerfectlyBasics/Zadig&Voltaire/PleinPublique

en deze.

Foto: Perfectly basics/Belluna

Bij de eerste outfit gaat je oog in een keer van boven naar onder; bij de tweede blijft je oog een aantal keren hangen: bij de ceintuur, bij de zoom van het vest, de zoom van de rok en de bovenzijde van de laarzen. De meeste mensen zullen daardoor dikker lijken. Deze dame natuurlijk niet; zij kan heel wat contrastlijnen verdragen!

Foto: Perfectly basics/Belluna/by-bar

Alles in één kleur hoef je niet letterlijk te nemen. Het geeft namelijk juist mooie effecten als je verschillende tinten van een kleur combineert. We noemen dat ton-sur-ton. Zo is de trui hieronder net wat meer roze dan de rok. Daardoor krijg je een wat spannender effect.

kleding in één kleur

Foto: Perfectly basics/MarieSixtine/MTKstudio

Het mengen van materialen werkt ook goed. Bij voorbeeld glanzende stof met matte. Met kleurverschil.

kleding in één kleur

Foto: Perfectly basics/ResortFinest/SibinLinnebjerg

In de volgende outfit zie je vier verschillende tinten. Voor de durfal.

kleding in één kleur

foto: Perfectly basics/Closed/Ba&sh

Als je een groot contrast in je gezicht hebt (lees Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben?) past het beter bij je om verschillende tinten van een kleur te combineren. In de outfit hieronder zie je dat het contrast tussen blouse en vest aardig overeenkomen met haar gezicht. En de kleuren staan haar ook goed!

Foto: Perfectly basics/LaSalle/NormaKamali

Als je verschillende tinten combineert, zorg dan dat je de meest opvallende, felste kleur op je slankste delen draagt. Dus als top of vest als je boven smal bent en als broek als je slanke heupen en benen hebt.

kleding in één kleur

Foto: Perfectly basics/Belluna/NoMansland

kleding in één kleur

Foto: Perfectly basics/ManosdelUrugay/Josephine

Reageer je hieronder als je vragen hebt?