Hoe je voeten kleiner, groter, smaller of breder lijken

Je kunt het beïnvloeden!

Net zoals je met je kleding verhoudingen in je lichaam kunt verdoezelen, kun je dat bij je voeten met schoenen doen. De vorm van de neus speelt een rol, de vorm van het decolleté (de bovenzijde), versieringen, de hak. Het gaat altijd weer over lijnen, en hoe die lopen. Ik vertel je er hier meer over.

Hele smalle voeten kunnen goed breedte lijnen en diagonalen hebben. Daardoor zullen ze iets breder lijken, en minder lang. Kijk hier eens: de pennyschoenen zijn terug!

smalle voeten

Bijenkorf/Dune London

Maar diagonale lijnen zijn ook mooi bij smalle voeten. Gelukkig zijn er dit jaar heel veel leuke bandjesschoenen!

smalle voeten

Bijenkorf/Janet&Janet

Diezelfde schoenen met diagonale lijnen zijn verrassend genoeg ook geschikt voor brede voeten. Brede voeten lijken daarnaast ook slanker met lijnen in de lengte. Hieronder verdeelt de band van teen tot enkel de voet als het ware in twee. Zo lijken ze smaller. De dikke zool past mooi bij stevige onderdanen!

brede voeten

Bijenkorf/Ugg

Als je brede voeten hebt, vermijd dan in ieder geval schoenen met hele smalle bandjes die ook nog eens strak zitten. Door de smalle bandjes zou je dan namelijk de breedte juist benadrukken.

De volgende loafers hebben beide extra lengtelijnen door de inhammetjes in de schoen. Voor het mooie zou de flap in het midden wat ronder moeten lopen. Dan heb je meer diagonale lijn.

brede voeten

Bijenkorf/Dune

brede voeten

Bijenkorf/Dune London

Een grote maat schoen is, net als de smalle voet, gebaat bij breedte lijnen. Daardoor lijkt de voet korter en breder. Dat effect krijg je heel makkelijk met bandjes. Zijn ze niet leuk?

grote voeten

Bijenkorf/Dune London

Maar ook met veters, een dwarse gekleurde bies en een schoen met een hoog decolleté, zoals hierboven en onder.

Bijenkorf/L.K.Bennett

Een spitse neus is minder geschikt voor lange voeten, aangezien de voet hierdoor langer lijkt. Dat zie je hieronder; het diagonale witte stiksel doorbreekt wel de lengtewerking.

Bijenkorf/L.K.Bennett

Met hoge hakken en wat bollere neuzen lijken voeten eveneens kleiner.

grote voeten

Bijenkorf/L.K.Bennett

Met kleine voetjes kun je, net als bij de brede voeten, goed voor lengte lijnen kiezen. Spitse neuzen en ballerina’s staan prachtig bij je!

Bijenkorf/Chloé

Als je schoenen met hakken koopt, denk dan nog even goed na over de dikte van de hak. Als je tenger bent, staan blokhakken en wedges niet mooi bij je. Steviger vrouwen kunnen beter geen naaldhakken dragen (lees Over stilettos en NOS-dames).

Verder is je wellicht opgevallen dat bij schoenen die een groot contrast vormen met je been, de lijnen veel meer opvallen. Het zijn contrastlijnen geworden, en die springen direct in het oog. Schaf voor je blote benen dus lichtgekleurde schoenen aan. Daardoor lijk je langer en slanker!

Bijenkorf/Whistles

Mijn eerdere blog Hoe dikke knieën en kuiten niet opvallen? sluit aan bij dit onderwerp.