Een maxi-jurk staat iedereen!

Als je maar het juiste model kiest

De maxi-jurk is weer in de mode, en kan ook voor jou best wat zijn. Want een lange jurk maakt je langer (geen contrastlijnen) en dus lijk je slanker. Natuurlijk moet je wel een model kiezen dat bij jouw figuur past. Ik geef je wat tips.

 1. Kies een model dat iets van een taille laat zien. Deze maxi-jurk is helemaal recht (en daarom mooi voor vrouwen met een recht figuur) en een klein ceintuurtje in de taille geeft de gewenste vorm.
  maxi-jurk

  Perfectly Basics/Filippa K

  Als je taille wat voller is, kun je kiezen voor een model met een hoge taille, een zogenaamd empire-model. Als je brede heupen hebt, kun je heel wat onder een wijdere rok verbergen!

  maxi-jurk

  Bijenkorf/Studio 8

   

 2. Pas op met in de taille aangerimpelde rokken; die laten je daar een stuk breder lijken. Laat die dus hangen voor de kleine maten. De contrastlijn die bij deze jurk door de 2 stofjes ontstaat, maakt het model ook alleen geschikt voor lange slanke types.

  Perfectly Basics/MKTstudio

   

 3. Kies een dessin dat bij jouw lengte en lichaam past. Dus een wat groter dessin als je wat voller en groter bent, en iets kleiners als je klein bent. Meer hierover vind je in Wat voor dessin past bij jouw figuur? De grootte van dit dessin zal vele vrouwen passen. De diepe V-hals maakt het model mooi voor vrouwen met grote borsten, de wijdere rok is fijn voor bredere heupen.

  Perfectly Basics/BA&SH

   

 4. Als je lang bent, kun je zelfs voor een roklengte tot op de grond gaan. Doe dat niet als je wat kleiner bent. Laat dan altijd je enkels zien; daardoor lijk je langer.
  maxi-jurk

  Perfectly Basics/Siyu

   

  5. Een split geeft een verticale lijn dus lijk je daardoor nog slanker!

  Perfectly Basics/NoMan’s land

  6. Een maxi-jurk kun je ook op minder warme dagen dragen. Trek er dan een jasje bij aan. Denk wel aan de verhoudingen: 1/3 en 2/3.

  maxi-jurk

  Perfectly Basics/No Man’s Land

  Of kies gewoon een warmere jurk. Deze kun je heel lang door dragen!

  maxi-jurk

  Perfectly Basics/Siyu

  Evenals de volgende: een prima kantoorjurk. Maar trek er alsjeblieft hoge laarzen bij aan of flatjes. De enkels lijken wel heel dun zo uit die laarsjes!

  Perfectly Basics/Denham

  Alle tips hierboven gelden nadrukkelijk voor een maxi-jurk, en niet voor een maxi-rok. Daarmee maak je immers een contrastlijn met een top!