Een daadkrachtige look?

Kies voor een contrastkleur!

Hoe je bij anderen overkomt, kun je zelf beïnvloeden met je kleding. Door een contrastkleur toe te voegen, zal de ander je eerder zien als een daadkrachtige, ondernemende vrouw. Terwijl je in lichte overeenkomstige tinten gezien wordt als een sociaal, toegankelijk persoon. Je kunt dus iedere dag weer kiezen!

Kijk maar eens naar deze dame; prachtig is ze in zomerse tinten. Kaar voor de wereld.

Perfectly Basics/Belluna

Wat voor eigenschappen dicht jij haar toe? Waarschijnlijk modieus, verzorgd, lief, toegankelijk. Dat verandert als ze een donkere broek aantrekt.

daadkrachtige look

Perfectly Basics/Kyra

Ze ziet er nu al meer uit als een dame die wat voor elkaar krijgt en waar je niet overheen loopt. Dat laatste wordt nog sterker als ze zich in een geheel donker pak hult met een blauwe top. Zij is de baas! Blauw staat ook nog eens voor betrouwbaarheid dus dat komt helemaal goed.

daadkrachtige look

Perfectly Basics/Japan TKY

Hier nog een voorbeeld: ze ziet er prachtig uit in monochrome tinten. Rustgevend.

Perfectly Basics/Japan TKY

Maar in de volgende outfit ziet ze er zakelijker uit, ondernemender.

daadkrachtige look

Perfectly Basics/Japan TKY

En hieronder met een groter contrast heeft ze een super daadkrachtige look te pakken, en door het grote contrast zelfs een dominante uitstraling. Hoewel die verzacht wordt door de structuur van het jasje. In een licht jasje van gladde stof kom je strenger en zakelijker over dan in een jasje met een structuur, zoals een breisel of tweed.

daadkrachtige look

Perfectly Basics/IRO

Natuurlijk is het fijn als de kleuren van je outfit allemaal goed bij jou passen. Maar ook als je een contrastkleur kiest die niet in je palet zit, krijg je het daadkrachtige effect. Zorg dan wel dat die betreffende kleur niet vlakbij je gezicht zit, of een niet al te groot vlak vormt. Een fel gekleurde top onder een blazer in jouw kleur, werkt al. En je kunt ook kiezen voor een knalkleur tas en schoenen!

Vergeet je ook de pasvorm niet in bij je daadkrachtige look? Niet goed passende kleding, te wijd of te strak, is killing voor een goede overtuigende indruk.

Doe er je voordeel mee! En misschien heb je hier ook wat aan?

Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben?

Gebruik kleur en dessin op de juiste plek!

Kleding in één kleur maakt je slanker

 

2 antwoorden
 1. Ite zegt:

  Beste Els,
  Mooi Kort& Krachtig, deze blog.
  Leuk om het verschil te zien met én zonder contrast tussen de kledingstukken.
  Bedankt voor de tip!
  Ite Smit

Reacties zijn gesloten.