Draag laagjes in de lente!

Ook fijn bij opvliegers!

Het is echt al lente, en dat betekent dat die dikke trui niet meer zo fijn is. Want in de zon en uit de wind kan het zomaar warm zijn. Dus: draag laagjes in de lente! Laagjes zijn bovendien fijn als je het niet zozeer warm krijgt van de zon als wel van een opvlieger. Kun je tenminste altijd wat uit doen. Ik geef je wat tips voor je buitenste laagje.

De mode is momenteel behoorlijk wijd en recht, en dat betekent dat je er zomaar opeens een paar maten bij kan krijgen als je niet oplet. Pas dus op met al te vormloze wijde modellen. Zeker als de stof of het breisel stug zijn. Dan valt de stof immers niet mooi naar beneden maar staat juist wijd uit. Alleen maar mooi op plekken waar je er wel wat volume bij mag hebben. Kijk maar eens naar dit vest; de mouwen maken een bolling, en dat doet haar heupen dikker lijken. Stroop dus in ieder geval de mouwen op als je zo’n vest hebt. Staat sowieso vlotter!

Bijenkorf/StudioAnneloes

De lengte van een vest is ook een punt van aandacht, zeker als je een contrasterende kleur broek of rok draagt. Dan heb je immers een contrastlijn. Het vest boven is dus aan de lange kant als je brede heupen hebt. Kies dan liever voor korter of langer. Hieronder een kort aansluitend vestje. Je ziet direct dat het veel slanker maakt.

laagjes in de lente

Bijenkorf/Expresso

En zie je hieronder hoe veel beter opgestroopte mouwen staan? Een 3/4 mouw accentueert je taille terwijl lange mouwen je heupen breder doen lijken.

PerfectlyBasics/Drykorn/IRO

Het setje hieronder doet je altijd slanker lijken: geen contrastlijnen, een verticale lijn door het vest, en geen zichtbare huidplooien door de soepele blouse.

laagjes in de lente

Bijenkorf/Simple

Helaas is de achterkant minder geschikt voor wat bredere heupen. De boord is te strak. Kijk dus ook altijd even naar je achterzijde!

Bijenkorf/Simple

Een rechte of licht gerende zoom staat veel mooier. Zie je hoe leuk een lang vest ook is met wijde pijpen?

laagjes in de lente

Bijenkorf/LouLou

En nog een vest tot op de knie; recht en redelijk soepel. Ook mooi over een jurk.

PerfectlyBasics/SibinLinnebjerg/NoMansland

En dan nog even over de kleur: als je ervoor zorgt dat je op je bovenlichaam dezelfde kleur draagt als op je onderlichaam, doet dat je langer lijken. Je hebt 1 kolom van dezelfde kleur. Dat bereik je ook door de kleuren van het shirt en het vest om te wisselen, dus een roze shirt en bruin vest.

laagjes in de lente

PerfectlyBasics/SibbinLinnebjerg/PleinPublique22

Als je breed bent, adviseer ik je de donkerste kleur aan de buitenzijde te dragen. Want felle en lichte kleuren trekken meer de aandacht dan donkere kleuren. Dus je lijkt slanker met een licht of fel shirt en daarover een donkerder vest.