Heb jij al een dierenprint in je kast?

En hoe draag jij die?

Plotseling zie ik weer heel veel kleding met een dierenprint in de winkels. Grappig toch hoe vaak vooral de luipaardprint weer terug in het modebeeld is. Maar ook altijd even oppassen met drukke dessins. Want de persoon erin kan er volledig in ten onder gaan en dat willen we niet toch? Ik geef je tips.

Om te weten welke dierenprint het beste bij jou past, zijn de volgende dingen van belang:

  • kun je veel contrast hebben of weinig
  • passen koele of warme tinten bij jou
  • passen lichte of donkere tinten bij jou
  • welk soort print (rond/recht) past bij jou

Foto: Bijenkorf/Baum & Pferdgarten

Dit is wel heel veel luipaard. Logisch met zo’n lange jurk, maar ook het contrast van het dessin is tamelijk groot. Als je zo’n jurk ambieert, zou ik hem combineren met een kort jack in een rustige kleur: in een bruine tint. En met sneakers in een huidtint.

Hieronder een luipaardoutfit met jack: een heel andere stijl, met ook veel contrast. Door het zwart/wit heeft de print een koele kleur, dat versterkt wordt door het zwarte jack. (Als je niet weet of je een koel of een warm type bent: lees Goud of zilver: wat past bij jou?)

Foto: Bijenkorf/Arma/Claudia Sträter

Ik zou hier liever kiezen voor een lichtgekleurd jack, zeker als je blond bent.

Een jurk met een dessin met minder contrast oogt direct veel rustiger, en is ook geschikt voor de minder flamboyante vrouwen.

Foto: Bijenkorf/Essentiel Antwerp

De outfit zou wat vlotter worden als je onder de jurk een lichte broek draagt met lichte schoenen. Voor de wat stevigeren onder ons kun je de (knoop)jurk open laten als ware het een jasje.

Hier nog een leuke luipaardprint die mooi is als donkere kleuren goed bij jou passen. Met een gering contrast in het dessin. Deze jurk is van tricot dus dan is het goed om even te kijken of er geen bobbels boven je panty of rond de beha te zien zijn. Draag er eventueel een onderjurk onder.

Foto: Bijenkorf/Sandwich

Hieronder nog een luipaardprint met een medium contrast. Het warme bruin past goed bij de rossige haren; dit dessin heeft een mooie kleur voor de warme types. Het model, een overslagjurk, is zeer geschikt voor rondborstige vrouwen met een maatje meer.

Foto: Bijenkorf/Vanilia

De zebraprint heeft in de originele kleuren een hoog contrast. Lees mijn blog Hoeveel contrast kun jij in je kleding hebben? hier desgewenst nog even op na. Een jurk met zo’n dessin is voor veel vrouwen iets teveel van het goede. Neem dan liever een rok; die kun je combineren met een rustige kleur top die bij jou past.

Foto: Bijenkorf/Mango

De zebraprint heeft veel rechtere lijnen dan de luipaardprint. Als je in je gezicht vooral ronde lijnen hebt, kun je de zebra beter links laten liggen (zie blog: Welk dessin past bij jou)

En dan hebben we natuurlijk ook de slangeprint nog. Die zie je niet zoveel, en hij is erg druk. Maar als je hem met rustige kleuren combineert, vind ik hem erg fraai.

Foto: Madeleine fashion

En als je jurken, broeken en blouses in een dierenprint toch echt teveel vindt, kun je altijd nog kiezen voor een sjaal, schoenen of een tas. Kunnen je outfit helemaal af maken!

 

Foto: Bijenkorf/Unisa

Foto: Bijenkorf/Shabbies

En deze combinatie wil ik je niet onthouden! Voor de durfals.

Foto: Hudson Bay/Garcia